Stel cookie voorkeur in

1. Schoolwijzer

Over Schoolwijzer Nijmegen

Het aanmelden van kinderen voor een basisschool is in Nijmegen centraal geregeld.
Deze centrale aanmelding wordt geregeld door Schoolwijzer Nijmegen.
 
Op de site van Schoolwijzer Nijmegen www.schoolwijzernijmegen.nl kunt u uw zoon of dochter aanmelden voor het basisonderwijs in Nijmegen.

Contact

Lukt het u niet om uw zoon of dochter aan te melden via de website, neemt u dan contact op met Schoolwijzer.
U kunt Schoolwijzer bellen op maandag tm vrijdag van 9.00 – 11.30 uur. In de schoolvakanties is het kantoor van Schoolwijzer gesloten.
Het telefoonnummer is 024 360 20 22

Krijgt u geen gehoor? Spreekt u dan een bericht in, of stuurt u een e-mail naar:
info@schoolwijzernijmegen.nl

Wilt u Schoolwijzer bezoeken, dan kan dat alleen op afspraak.
Voor alle informatie rondom aanmeldingen verwijzen we u graag (in eerste instantie) naar Schoolwijzer Nijmegen. Op de site is alle informatie te vinden die u nodig hebt om uw zoon/dochter aan te melden.

Let op!

Sinds de invoering van de AVG mag Schoolwijzer niet meer beschikken over NAW-gegevens van kinderen die moeten worden aangemeld voor het volgende schooljaar, 2019-2020. Deze gegevens kreeg Schoolwijzer voorheen aangeleverd vanuit de gemeente. Als gevolg hiervan kan Schoolwijzer niet meer de "2 jaar en 9 maanden brief" sturen. Op dit moment is hiervoor nog geen alternatief. Betreffende brief dient overigens alleen als herinnering. Ouders hebben deze brief niet nodig om hun kind(eren) aan te melden. Om te voorkomen dat ouders, in afwachting van de brief, niet of te laat gaan aanmelden is aandacht hiervoor gewenst.

Schoolwijzer heeft het volgende gedaan om toekomstige ouders toch te informeren:

> Nu Schoolwijzer niet kan beschikken over adressen heeft zij daarom op haar website duidelijk vermeld welke ouders voor 1 maart 2019 moeten aanmelden en ook dat zij hiervoor niet hoeven te wachten op een brief vanuit Schoolwijzer.

> Schoolwijzer informeert ouders hierover bij telefonisch contact.

> Schoolwijzer dringt aan bij de gemeente op een alternatief om betreffende ouders alsnog te benaderen.

Het is dus van belang dat u als school zoekende ouder regelmatig een bezoekje brengt aan de website van Schoolwijzer, zodat u niet voor verrassingen komt te staan!

Wie zijn of haar kind op een school in Nijmegen wil aanmelden, doet dat op een centrale plek. Die centrale plek is Schoolwijzer Nijmegen.
Aanmelden kan via de site van Schoolwijzer (www.schoolwijzernijmegen.nl, actief vanaf 1 april 2009) of op afspraak op het kantoor van Schoolwijzer.

Schoolwijzer Nijmegen
Kelfkensbos 38
6511 TB Nijmegen
(024) 360 20 22
info@schoolwijzernijmegen.nl